Krajše operacije in manjša možnost okužb

Krajše operacije in manjša možnost okužb
15. 11. 2016 Aleš Mali

Pomagamo kirurgom s sistemom Adora Asistent™

Pregledovanje medicinskih slik v sterilnem območju med operacijo je za kirurga zahtevna naloga. Zato so se na Kirurški kliniki v UKC Ljubljana odločili za uporabo sistema, ki omogoča brezstično pregledovanje in upravljanje medicinskih slik med operacijskimi posegi.

Običajno kirurgom pri pregledovanju medicinskih slik pomaga medicinsko osebje ali pa sami pristopijo k računalniku in pridobijo želene informacije. Tak način je časovno zamuden, zaradi prehajanja med sterilnim in nesterilnim območjem pa se poveča možnost pojava okužb med operacijo.

Spoznajte sistem za brezstično upravljanje medicinskih slik

Adora Asistent™ omogoča brezstično upravljanje medicinskih slik med operacijskimi posegi. Z uporabo naravnih gest kirurg samostojno upravlja in pregleduje slikovni material. Pri tem mu ni potrebno zapuščati sterilnega področja operacijske mize, niti ne potrebuje pomoči ostalega osebja.

Kako vam lahko sistem Adora Asistent™ pomaga?

Glavne prednosti, ki jih boste opazili pri uporabi sistema, so:

– manjša možnost okužb med operacijo,
– krajši čas operacije,
– krajši čas anestezije za pacienta,
– manj stresa za kirurga ter
– boljša ekonomska učinkovitost operacij.

Zato smo v sodelovanju s podjetjem AdoraMed omogočili integracijo našega bolnišničnega sistema BIRPIS21 s sistemom Adora Asistent™. Podatki o pacientu se iz obstoječega bolnišničnega programa BIRPIS21  v sistem Adora Asistent™ prenesejo avtomatsko, torej ponovno vnašanje podatkov o pacientu v Adora Asistent™ ni potrebno.

Enostavno pregledovanje slik brez dotika

Pred operacijo kirurg iz obstoječe informacijske baze izbere slikovni material, ki ga bo potreboval med operacijo in ga uvozi v aplikacijo. V postopku oblačenja kirurških oblačil si na roko nadene zapestnico, ki služi kot senzor gibanja roke.

Med operacijo lahko z uporabo 5 različnih gest izvaja vse funkcije, potrebne pri pregledovanju medicinskih slik. Ko pregledovanja ne potrebuje, sistem z enostavno gesto izklopi in ga po potrebi ponovno vklopi.  S tem prepreči morebitne neželene premike prikaza na ekranu.

 

 

S pomočjo ADORE je potek operacije bolj tekoč. Na operacijo se lahko pripravim kjerkoli, med operacijo pa so mi na voljo samo informacije, ki jih dejansko potrebujem, zato se lahko osredotočim na najbolj pomembno stvar – pacienta.

dr. Jaka Košar, MD
Univerzitetni klinični center Maribor

 


Pregledovalnik Adora Asistent™ je enostaven za uporabo. Geste, s katerimi upravljamo funkcije pregledovalnika so premišljeno izbrane tako, da kar najbolj ustrezajo naravnim gibom roke.

 


Celotna rešitev je bila razvita in preizkušena v sodelovanju s kirurgi različnih specialnosti, kar zagotavlja njeno široko uporabnost v kirurgiji in interventni radiologiji.

Vas zanima več? Oglejte si video, kako vam lahko Adora Asistent™ pomaga v operacijski dvorani:

POGLEJ VIDEO

Bolnišnični program BIRPIS21 omogoča popolno integracijo s sistemom Adora Asistent™.

Aleš Mali
Vodja področja bolnišnice

Aleš Mali je vodja področja bolnišnice v podjetju SRC Infonet in ima več kot 15 let delovnih izkušenj s procesi, ki potekajo vsakodnevno v bolnišnicah.

Želite več informacij o brezstičnem pregledovanju medicinskih slik? Vabljeni, da nam svoje mnenje sporočite v komentarjih.

Brez komentarjev

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*