doZdravnika.si omogoča tudi video posvet med zdravnikom in pacientom

doZdravnika.si omogoča tudi video posvet med zdravnikom in pacientom
17. 4. 2020 Lado Modic

doZdravnika.si omogoča tudi video posvet med zdravnikom in pacientom

VideoPosvet – Novost za uporabnike rešitev BIRPIS21 in ISOZ21

V naši spletni rešitvi doZdravnika.si že omogočamo varen način komunikacije med zdravniki in pacienti, spletno naročanje, naročanje listin in varen dostop do elektronskih dokumentov.

Trenutne izredne razmere pa so nas spodbudile, da smo razvili novo funkcionalnost, ki uporabnikom naših informacijskih sistemov omogoča možnost posveta brez osebnega stika v obliki VIDEO pogovora.

 

Za uporabnike naših rešitev BIRPIS21 in ISOZ21 ponujamo novo funkcionalnost VideoPosvet, ki omogoča možnost obravnave pacientov na daljavo v video in avdio obliki.

Rešitev smo razvili v sodelovanju s podjetjem Medifit, ki zagotavlja storitev ePosvet, nadgradili smo programski rešitvi BIRPIS21 in ISOZ21 z novimi funkcionalnostmi ter hkrati v spletni rešitvi doZdravnika.si pacientom omogočili naročilo in izvedbo VideoPosveta znotraj že uveljavljenega modula Termini.

 

VideoPosvet – celostna storitev v doZdravnika.si

 

 

Uporabljena tehnologija VideoPosveta nudi zdravstvenim delavcem varno in tehnološko napredno rešitev za obravnavo svojih pacientov na daljavo znotraj obstoječega informacijskega sistema.

Gre za posebni modul, prek katerega lahko vaši splošni zdravniki, pediatri, ginekologi, terapevti in drugi specialisti opravijo različne preglede, konzultacije ali kontrole s pacienti na daljavo.

VideoPosvet deluje na računalnikih in na mobilnih napravah, vse kar potrebujete je dobra internetna povezava ter spletna kamera z mikrofonom.

 

Pogovor med zdravnikom in pacientom brez osebnega stika

Pacientom tako ni potrebno osebno do zdravnika, ampak imajo možnost posveta z zdravnikom od doma.

Zdravnik tako vidi pacienta in oceni njegovo stanje prek video povezave, vseeno pa pogovor poteka brez osebnega stika, kar omogoča neprekinjeno komunikacijo z zdravnikom tudi v izrednih situacijah, ko je osebni obisk pri zdravniku onemogočen (na primer, v primeru epidemije).

 

GLAVNE PREDNOSTI VideoPosveta

  • VAREN KANAL ZA KOMUNIKACIJO
  • NAROČILO NA VIDEO POSVET BREZ DODATNEGA DELA ADMINISTRACIJE
  • ZDRAVNIK MED VIDEO POSVETOM PREGLEDUJE EKARTON PACIENTA
  • PO KONČANEM POSVETU HITRO KREIRANJE OBRAVNAVE IN OBRAČUN STORITVE ZNOTRAJ BIRPIS21 OZ. ISOZ21

Kako deluje VideoPosvet?

 

Pacientom lahko omogočite naročanje na VideoPosvet tako, da v svojih čakalnih knjigah na urniku posameznega zdravnika določite aktivnosti, ki bodo na voljo za VideoPosvet. Te aktivnosti so nato pacientom vidne na spletni rešitve doZdravnika.si.

Znotraj BIRPIS21 ali ISOZ21 lahko pacienta naročite na video posvet tudi tako, da se postavite na izbrano aktivnost v urniku in jo označite kot VideoPosvet.

Na dan posveta izberete zapis v urniku in začnete z video posvetom, vse kar potrebujete pa je vklopljena spletna kamera, mikrofon na računalniku ter zvočnik oziroma slušalke.

Virtualni pogovor kot v ambulanti

 

Pacient se prijavi v svoj uporabniški račun na doZdravnika.si, kjer lahko vidi naročeni termin VideoPosveta, ob njem pa se bo 15 minut pred posvetom aktiviral gumb za pridružitev VideoPosvetu.

Ob kliku na gumb bo pacient preusmerjen na varno spletno mesto, kjer se bo lahko pripravil in priklopil na VideoPosvet.

Ob dogovorjeni uri termina se bosta tako zdravnik in pacient virtualno srečala in pogovorila, kot če bi bila v ambulanti.

 

Komu je VideoPosvet namenjen?

 

VideoPosvet je namenjen vsem tistim zdravstvenim delavcem, ki želite svojim pacientom olajšati obisk in dostop do zdravnika ter jim ponuditi sodoben način komunikacije.

 

Pred kratkim je ZZZS izdal pravila, kako lahko obravnavo na daljavo zdravnik enakovredno obračuna zavarovalnici, kar je še dodatna spodbuda za uporabo video komunikacije med zdravniki in pacienti.

VideoPosvet brezplačno do 30.6.2020!

 

Funkcionalnost bo do 30.6.2020 brezplačno na voljo vsem našim strankam, ki vidite v VideoPosvetu priložnost za izboljšano oskrbo svojih pacientov. Za možnost aktivacije VideoPosveta in dodatna vprašanja o njegovem delovanju nam lahko pišete na info@infonet.si. Z veseljem vam bomo pomagali.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Vas zanima več o spletni rešitvi doZdravnika.si?

Bi želeli svojim pacientom omogočiti varno spletno naročanje, video pogovor, naročanje listin in varen dostop do dokumentov?

 

doZdravnika.si

 

Lado Modic
vodja produkta

Pišite nam na info@infonet.si za predstavitev VideoPosveta in doZdravnika.si v vaši ustanovi.

Brez komentarjev

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*