Bolnišnica Topolšica prejemnica nagrade CIO leta 2019

Bolnišnica Topolšica prejemnica nagrade CIO leta 2019
23. 9. 2019 Tea Petrovski

Bolnišnica Topolšica prejemnica nagrade CIO leta 2019

Prejeli so nagrado za digitalno preobrazbo leta

Na letošnji strokovni konferenci CIO leta 2019 so tretjič podelili nagrado digitalna preobrazba leta. Prejela jo je Bolnišnica Topolšica, ki je s pomočjo naše rešitve DMS+eHramba uspešno in celostno izvedla preobrazbo iz papirnatega v elektronski svet.

Kot prvi bolnišnici v državi ji je namreč uspel prehod iz zakoreninjenih postopkov, ki so temeljili na papirnati dokumentaciji, v digitalno obliko v vseh korakih pacientove zdravstvene obravnave.

 

Bolnišnici Topolšica ob prejemu te prestižne nagrade čestitamo, v nadaljevanju objave pa objavljamo še nekaj utrinkov z dogodka, izjavi direktorja bolnišnice Jurija Šorlija, dr.med. ter vodje informatike Marka Oberstarja.

Vabimo vas tudi, da si ogledate videoposnetek govora direktorja bolnišnice, kjer je udeležencem predstavil, kako je potekal celoten proces digitalizacije.

”Nagrada zahvala vsem zaposlenim za vložene napore.”

 

 

Skrb za bolnika je v centru vseh aktivnosti bolnišnice. Zagotavljanje dostopnosti in visoke stopnje odzivnosti je bilo eno od osnovnih vodil pri vzpostavljanju DMS rešitve.

Nagrada nam pomeni predvsem potrditev, da smo na pravi poti, ki jo moramo nadgraditi in se še bolj približati bolniku. Hkrati je nagrada zahvala vsem zaposlenim za vložene napore pri implementaciji informacijske rešitve in spodbuda za nove podvige.

 

Jurij Šorli, dr.med., direktor Bolnišnice Topolšica

 

Vas zanima, kako konkretno je potekala digitalizacija procesov v Bolnišnici Topolšica?

Na našem YouTube kanalu si oglejte videoposnetek predstavitve direktorja bolnišnice g. Jurija Šorlija, dr.med. po prejemu nagrade Digitalna preobrazba leta na konferenci CIO leta 2019, ki se je odvila 13. septembra 2019 na Brdu pri Kranju.

 

”Nagrada je spodbuda tudi ostalim zdravstvenim zavodom.”

 

Uspešna uvedba informacijske rešitve za zagotavljanje pravne veljavnosti zdravstvene dokumentacije v digitalni obliki je le odskočna deska za nadaljnji potek začrtane digitalne preobrazbe procesov v Bolnišnici Topolšica.

Pri načrtovanju rešitev v ospredje postavljamo pacienta, pri tem pa težimo k čim večjemu razbremenjevanju zaposlenih pri opravljanju administrativnih postopkov.

Nagrada je vsem nam potrditev in spodbuda za naprej, hkrati pa spodbuda tudi ostalim zdravstvenim zavodom, da na primeru dobre prakse, izvedejo digitalno preobrazbo enega najstarejših procesov v zdravstvu.

 

Marko Oberstar, vodja digitalizacije procesov v Bolnišnici Topolšica

Jurij Šorli, dr. med. je ob prejemu nagrade še povedal:

Brez SRC Infoneta in Logitusa ta projekt ne bi bil izveden.

 

V prvi vrsti bi se najprej zahvalil sodelavcem. Brez njih tega ne bi bilo. Sprememba je bila ogromna, saj je vodila iz kaosa v red. V kaosu se vsak skrije in ne vidi se natančno odgovornosti. V zdravstvu pa je odgovornost velikega pomena in ko se le-ta izkristalizira, nastanejo problemi. In teh problemov noben zavod ni želel. Zato smo verejtno tudi prvi na področju, ki smo opravili to pionirsko delo in digitalizirali procese, ki v naši hiši potekajo.

Seveda ni bilo lahko in brez vsakega zaposlenega, ki je stisnil še tiste zadnje atome moči iz sebe, da so stvari stekle in se uresničile, tega danes ne bi imeli.
Seveda to na koncu rezultira v boljši oskrbi bolnikov in večjemu številu bolnikov, ki jih lahko v istem časovnem obdobju obdelamo za nižjo ceno.

Zaposleni so tisti, ki so na koncu to dosegli.

Seveda so zraven prispevali tudi vsi, ki so nam pomagali. V prvi vrsti SRC Infonet ter Logitus z eHrambo. Brez njiju ta projekt ne bi bil izveden. Seveda je bilo veliko usklajevanj, veliko sivih las, mislim, da sva z g. Oberstarjem, ki je pri nas vodja centra za informatiko, imela skoraj vsak dan željo odnehati in iti nazaj v stanje prej, kjer je bilo vse bolj udobno.

A na koncu, tudi s podporo najinih najbližjih in sodelavcev, smo zmogli.

Moram se zahvaliti tudi dvema sodelavcema, ki jih ni več v naši hiši. Upam, da bosta prakso in izkušnje, ki sta jih pridobila pri delu pri nas, uporabila, da se bodo podobni procesi razširili tudi v ostale ustanove v zdravstvu.
To bo rezultiralo v boljšem, kvalitetnejšem in hitrejšem dostopu za vse naše uporabnike zdravstvenih storitev.

Hvala vsem.

 

Jurij Šorli, dr.med., direktor Bolnišnice Topolšica

 

 

Celotno zgodbo o digitalni preobrazbi procesov v Bolnišnici Topolšica si lahko preberete na tej povezavi.

Vas zanima več o digitalizaciji procesov v bolnišnicah?

Bi želeli hitreje in lažje priti do podatkov pacientov, zmanjšati količino papirnatih dokumentov in doseči večjo varnost pacientov?

 

DMS+ eHramba

Digitalizacija v Bolnišnici Topolšica

Aleš Mali
vodja področja bolnišnice v SRC Infonetu

Pokličite nas za predstavitev rešitve DMS + eHramba v vaši ustanovi.

Zapis: Tea Petrovski

Fotografije: Matevž Zupan