Z eTTL-jem je boj proti koronavirusu veliko enostavnejši

Z eTTL-jem je boj proti koronavirusu veliko enostavnejši
1. 4. 2020 Aleš Mali

Z eTTL-jem je boj proti novemu koronavirusu veliko enostavnejši

”V trenutnih kriznih razmerah epidemije si želimo, da bi zdravstvena dokumentacija v bolnišnico prihajala le v elektronski obliki.”

V Bolnišnici Topolšica se na paciente z novim koronavirusom pripravljajo že vnaprej, še pred sprejemom prvega okuženega pacienta.

 

V Bolnišnici Topolšica smo tako v preteklem tednu z upoštevanjem vseh varnostnih protokolov izvedli vpeljavo sistema eTTL ter izobraževanje uporabnikov.

eTTL je prava rešitev v kriznih razmerah epidemije.

 

 

Sob, kjer ležijo pacienti okuženi z novim koronavirusom, po protokolu ne sme zapustiti niti svinčnik, kaj šele pacientova dokumentacija in listi za naročanje.
Zato so se v Topolšici odločili za vpeljavo elektronskega temperaturno-terapevtskega lista (eTTL).

eTTL je namreč prava rešitev v takih kriznih razmerah, saj omogoča pregled vseh pacientovih podatkov ob pacientovi postelji, hkrati pa so vsi podatki v digitalni obliki dosegljivi tudi v zdravniški sobi, sestrski sobi ter povsod, kjer se nahaja uporabnikov računalnik ali boljša računalniška tablica.

 

 

Urša Presekar iz SRC Infoneta z ekipo Bolnišnice Topolšica.

ETTL uporabnikom omogoča:

 

  • Predpis in beleženje meritev
  • Predpis zdravila, enostavno podaljševanje, shranjevanje pogostih zdravil, predpis zdravil iz predhodnih hospitalizacij in eRecepta
  • Beleženje aplikacije danega zdravila, ob odklonih lahko zapišete opombo
  • Pregled vse podatkov vpisanih v program BIRPIS21 (laboratorijski izvidi, rentgenološki izvidi, konziljarni izvidi, sprejemni podatki, ipd.)
  • Naročanje laboratorijskih preiskav, rentgenoloških preiskav, naročanje na različne aktivnosti

 

Kako jim v kriznih razmerah v bolnišnici poleg eTTL pomagajo digitalizirani postopki pri obravnavi pacienta?

O tem, da postavljamo pacienta na prvo mesto, da je z digitalizacijo dosežena višja stopnja varovanja zdravja samega pacienta in zagotovljeno večje varstvo pacientovih podatkov, smo že govorili.

Poslovanje in delovanje s čim manj neposrednega kontakta (z osebami ter stvarmi), pa je tista dodana vrednost, ki smo jo prepoznali kot ključno v teh epidemioloških razmerah.

Ko nam razmere in ukrepi narekujejo, kako naj se zaščitimo pred virusom in zajezimo njegov prenos oz. širitev, nam je v veliko pomoč visoka stopnja digitalizacije.

Rokovanje s papirno dokumentacijo je zmanjšano na nujno potrebno, v večini delovnih procesov pa je umaknjeno. Prinesena zunanja dokumentacija se v bolnišnici obdeluje in skenira na eni točki. Pot dokumentacije iz nečistih v čiste prostore poteka zgolj v elektronski obliki.

Kontakta s pacientovo kartico zdravstvenega zavarovanja (KZZ) praktično ni. To nam omogoča uporaba informacijske rešitve Vrstomat® in možnost ročnega preverjanja KZZ pacienta v informacijskem sistemu Birpis21, brez stika s pacientovo kartico.

 

Marko Oberstar, vodja digitalizacije procesov v Bolnišnici Topolšica

”Digitalizacija procesov pomembno zmanjšuje tveganje prenosa koronavirusa.”

 

“Če povzamem, nam digitalizacija procesov pomembno zmanjšuje tveganje prenosa koronavirusa v primerjavi s procesi, ki temeljijo na papirnem poslovanju, saj se zmanjšajo tudi nenujni stiki zaposlenih med samim transportom dokumentacije.

V dani situaciji si želimo, da bi k nam v bolnišnico prihajala zdravstvena dokumentacija zgolj v elektronski obliki.”

 

Marko Oberstar

 

”Vrstomat® nam omogoča, da nimamo osebnega kontakta s pacientovo kartico zdravstvenega zavarovanja (KZZ).”

”Še natančnejše spremljanje in obravnava bolnikov.”

 

Veseli nas, da smo uspeli lanskoletno uspešno vpeljavo digitaliziranih postopkov (DMS in eHrambo) nadgraditi z elektronsko temperaturno-terapevtskim listom in omogočili še natančnejše spremljanje in obravnavo bolnikov ter prilagajanje terapije glede na prispele podatke.

 

Jurij Šorli, dr.med., direktor Bolnišnice Topolšica

Vas zanima več o elektronsko temperaturno-terapevtskem listu ter digitalizaciji procesov v bolnišnicah?

 

eTTL DMS+ eHramba

 

Digitalna preobrazba procesov v Bolnišnici Topolšica

Uspešna uporaba eTTL v CZBO

Aleš Mali
vodja področja bolnišnice v SRC Infonetu

Pišite nam na info@infonet.si za predstavitev rešitev v vaši ustanovi.

Brez komentarjev

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*