Vrstomat predlagan za standardno prakso

Vrstomat predlagan za standardno prakso
26. 1. 2017 infonet

Vrstomat predlagan za standardno prakso

Na letošnji razglasitvi nagrade Dobra praksa revije Medicina danes so naši Vrstomati dobili prav posebno priznanje. S strani komisije so bili predlagani za standard, ki naj bi ga uporabljale vse zdravstvene ustanove.

Vrstomat izpostavljen kot izjemno primerna praksa

Na izboru za najinovativnejšo prakso zdravstvenega tima, ki ga vsako leto organizira revija Medicina danes, je strokovna komisija posebej izpostavila projekt Vrstomat in ga omenila med štirimi najboljšimi prijavljenimi projekti.

”Vrstomati obvezni v celotnem zdravstvenem sistemu”

Štiričlanska komisija, ki sta jo med drugim sestavljala tudi g. Dorjan Marušič in dr. Tit Albreht, je predlagala ministrici za zdravje Milojki Kolar Celarc, ki je bila prav tako prisotna na dogodku, da tako ureditev čakalnic, kot jo omogoča Vrstomat, uvede pri vseh izvajalcih v slovenskem zdravstvenem sistemu.

Marušič: ”Potrebno je vpeljati red v zavode”

Projekt Vrstomat je na izbor Dobra praksa prijavila Splošna bolnišnica Jesenice, ki naš sistem za pacientu prijazno čakalnico uporablja že nekaj mesecev. Direktor SB Jesenice Janez Poklukar je lani oktobra vse prednosti sistema Vrstomat že predstavil ministrici za zdravje Milojki Kolar Celarc ter predsedniku vlade dr. Miru Cerarju.

G. Dorjan Marušič pa se je na letošnji razglasitvi zmagovalcev izbora Dobra praksa strinjal, da je potrebno tak sistem čakalnic standardizirati, vpeljati potrebne procese ter tako vzpostaviti red v vseh čakalnicah zdravstvenih zavodov.

Velika dodana vrednost za paciente

Na SRC Infonetu smo seveda ponosni, da se je Splošna bolnišnica Jesenice letos odločila za prijavo našega sistema na izbor dobre prakse. Veseli pa nas tudi dejstvo, da je komisija izbora prepoznala naš trud ter Vrstomatu, namesto nagrade dobra praksa, podelila, po našem mnenju, še pomebnejše priznanje, da je sistem Vrstomat velika dodana vrednost za paciente ter da ima vso podporo strokovne javnosti in ministrstva.

Dobra praksa 2016

Čestitke in zahvala gre seveda tudi organizatorjem izbora Dobra praksa, reviji Medicina danes ter vsem sodelujočim ekipam, še posebej pa zmagovalcem letošnjega izbora Enoti za adolescentno psihiatrijo znotraj Centra za mentalno zdravje, ki deluje na Univerzitetni psihiatrični kliniki Ljubljana.

Vas zanima več o naši rešitvi Vrstomat?

Vrstomat Prijazna čakalnica v SB Jesenice

denis-avatar

dr. Denis Pavliha
Vodja produktnega razvoja

Kaj pa vi menite o sprejemu in čakanju v bolnišnicah? Vabljeni, da nam svoje mnenje sporočite v komentarjih.

Fotografije: Matevž Zupan

Brez komentarjev

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*