Video predstavitev modula za eNaročanje

Video predstavitev modula za eNaročanje
20. 3. 2017 Vasja Rebec

Video predstavitve modula za eNaročanje

Za lažjo uporabo eNaročanja v naših programih BIRPIS21 in ISOZ21 smo pripravili navodila tudi v video obliki.

Video predstavitev

Vabimo vas, da si v spodnjih posnetkih ogledate prikaz delovanja eNaročanja.

Nimate dostopa do YouTube zaradi varnostne politike vaše ustanove? Oglejte si posnetka na naši spletni strani:

 

Izdaja eNapotnice     Oddaja eNaročila

Kako izdamo eNapotnico?

Pri izdaji eNapotnice moramo biti pozicionirani na pacientu ali obravnavi pacienta. V orodni vrstici kliknemo gumb eNap. Odpre se nam nova zelena napotnica, kjer izpolnimo rdeča, obvezna polja. Za sam vnos so nam v pomoč šifranti. Pri izbiri VZS-ja imamo več možnosti za iskanje. Kliknemo na tri pike ob polju in odpre se nam okno, kjer imamo več zavihkov za lažjo izbiro VZS-ja. Med njimi tudi najbolj pogosti VZS-ji, ki si jih zdravnik določi sam.

Na drugi strani napotnice moramo obvezno izpolniti tri obvezna polja. V rubriko zdravila se nam prenesejo tudi zdravila iz stalne terapije pacienta. Za potrditev oziroma izdajo napotnice kliknemo OK. Če smo pacientu napotnico za ta VZS že izdali, moramo vpisati še razlog, zakaj izdajamo duplikat. Prikaže se nam vizualizacija vseh podatkov napotnice, spodaj vidimo tudi ime in priimek lastnika digitalnega potrdila, s katerim se bo eNapotnica digitalno podpisala. Kliknemo Podpiši, vpišemo 6 mestni PIN in eNapotnica je izdana. Vse izdane eNapotnice lahko vidimo na gumbu napotni dokument (izdani napotni dokumenti).

Bi želeli še več video navodil za uporabo naših modulov?

Pišite nam ali nam svoje predloge sporočite v komentarjih.

vasja

mag. Vasja Rebec
direktor SRC Infoneta

1 Comment

  1. Nevenka Babačič 7 let nazaj

    Zdi se nam zelo v redu in nam je tudi zelo v pomoč.
    Prosile bi pa še za videoposnetek kako ravnati v primeu, če je s strani splošnega zdravnika izstavljena e-napotnica in smo jo že povezali z obravnavo vendar smo ugotovili, da je napačno naveden razlog obravnave. S strani splošnega zdravnika bo izstavljena nova napotnica. Zanima nas, kaj v takem primeru naredimo z povezano napotnico – ali jo zavrnemo ali jo prekličemo. Kakšen je pravilen postopek?
    Kako ravnati v primeru, če po nesreči izbereš napotnico, ki je namenjena drugemu specialistu in ali obstaja možnost prikaza samo tiste napotnice katera je bila namenjena za pregled v naši ambulanti oz. ima za nas ustrezen VZS?

    Hvala.

    lp,
    Nevenka

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*